Botten:
200 g riven mandelmassa ( el 100 g mandelmjöl och 100 g socker)
200 g rumsvarmt smör
250 g vetemjöl
(1 ägg)
Kavla till en tunn skiva mellan två bakplåtspapper och lägg den i en pajform. Låt stå i kallt. Pensla bottnet med ägg och grädda i 180 grader i 10 minuter. Låt kallna.
Fyllning:
6 äggulor
1 dl socker
250 g mascarpone
1 dl grädde
1 dl limesaft
Rivet skal av en lime
Vispa äggulorna och sockret till ett ljust skum. Vispa mascarponen mjuk tillsammans med grädden, tillsätt limeskal och -saft. Vispa samman med ägg-socker blandningen. Fyll pajskalet och grädda i 180 grader 20-30 minuter, eller tills fyllningen "stannat".
Dekorera med limeskivor, rivet limeskal eller tex mint- eller citronmeliss blad.
Receptet kommer från ruokala.fi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar