lördag 29 juni 2013

Fransk chokladkaka

Jakten på den perfekta chokladkakan fortsätter... Nu är det nog riktigt nära;)


Botten:
125 g rumsvarmt smör
1/2 dl florsocker
2 msk cacao
3 dl mjöl
1 äggula
1 krm salt

Fyllning:
300 g mörkchoklad 
50 g smör
2 dl grädde 



Arbeta ihop alla ingredienser till bottnet. Tryck ut degen i en pajform, ca 20 cm i diametern. Sätt i kylskåpet i ca 1 timme och grädda sen i 175 grader i ca 25 minuter.
Fyllningen: smält smöret på svag värme, tillsätt grädden och låt koka upp. Efter att kastrullen tagits från spisen blanda den hackade chokladen i smör-grädde blandningen och rör om tills chokladen smält. 
Häll smeten i pajskalet och låt svalna. När pajen svalnat sätt den i kylskåpet och låt den stå i kallt minst 4 timmar, helst över natten.


Servera med tex färska bär och vispgrädde. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar