onsdag 26 juni 2013

Blåbärspaj

Första delen av semestern börjar lida mot sitt slut och vädret är det bästa sommarsemester väder, idag har det varit uppe vid 29,9 grader! Vilket kanske inte låter som det bästa vädret att baka i, men eftersom syrran & Co. har "kall-lufts pump" var det skönare att vara inomhus i ca 20 grader än ute var det var 10 grader varmare. Så det var bara att kolla vad de hade i skåpet och då blev det blåbärspaj med gräddfil.

Botten:
100 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 ägg
0,5 tsk bakpulver

Blanda rumsvarmt smör med resten av ingredienserna och tryck ut degen i en pajform. Förgrädda bottnet ca 5-10 minuter. 200 grader.

Gräddfilsblandning
400 g gräddfil
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Rör försiktigt alla ingredienser till en röra.
 
Häll ca 5 dl (frysna)blåbär på det förgräddade bottnet och häll över gräddfilsblandnigen jämt över hela pajen. Grädda pajen ca 40 minuter i 200 grader.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar