Botten:
200g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
4 1/2 dl mjöl
Vispa smör och socker till skum. Vispa ner ägget och till sist mjölet, 1 dl i gången.
Smörj formarna och fördela degen i småa bollar som trycks ut i bottnet på formarna samt på sidorna. Använde mig av en minimuffinsplåt, vilket var mycket behändigt. Sätt i ugnen på 175 grader ca 10 minuter.
Låt bottnarna svalna en stund i formarna, de får ändå inte svalna helt, bottnen går lätt sönder om de blir för kalla. Om bottnen fassnar hjälp till med en cocktail sticka.
Fyllning:
3 msk socker
4 tsk potatismjöl
1 3/4 dl grädde
2 äggulor
175 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
Vispa smöret ordentligt och blanda i den svalnade krämen och vaniljsocker. Vispa allt till en jämn kräm.
Fyll bottnarna med krämen, ca 1 tsk per bakelse. Jämna ut. Låt bakelserna stelna till i kylskåpet.
Glasyr:
4 dl florsocker
3 1/2 - 4 msk vatten
Röd hushållsfärg
Strössel
Blanda florsockret och vattnet till en jämn smet, färga med röd hushållsfärg.
Bred ett jämnt lager glasyr över bakelserna och strö strössel över dem.
Bebe bakelser skall förvaras i kylskåpet och de passar även bra att frysas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar