Brownie botten:
350 g mjukt smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
Glasyr:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 g mörk choklad
Rocky Road topping:
1/2 påse Dumle
1 dl pistagenötter
2 dl cashewnötter
2 nävar mini-marshmallows
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
- Rör ner kakao, sirap och salt.
- Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Rocky Road topping
- Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
- Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
- Bred glasyren över kakan och strö över cashewnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
- Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.
Receptet är Leila's
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar