tisdag 23 juli 2013

Rocky Road Brownies

Browniesar kan aldrig vara fel och dessa ännu mindre! De blev SUPER goda, lite för goda bestämt!


Brownie botten:

350 g mjukt smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl


Glasyr:

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 g mörk choklad

 

 

Rocky Road topping:

1/2 påse Dumle
1 dl pistagenötter
2 dl cashewnötter
2 nävar mini-marshmallows


  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
  3. Rör ner kakao, sirap och salt.
  4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.


Rocky Road topping
    1. Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
    2. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
    3. Bred glasyren över kakan och strö över cashewnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
    4. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.


    Receptet är Leila's 

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar