Botten:
175 g dominokex
50 g smör
Krossa kexen i en marberedare eller för hand och blanda i det smälta smöret. Häll kexs-smörblandnigen i en form med löstagbar botten med bakplåtspapper i bottnet och tryck till en jämn botten. Låt stå i kallt och stelna.
Fyllning:
250 g mascarpone
200 g färskost
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
1/2 dl rabarber saft
Sätt gelatinbladen i kallt vatten för att mjukas upp. Vispa grädden lätt/löst och blanda i osten och vaniljsockret. Blanda väl. Värm rabarbersaften. Krama ur gelatinbladen och lägg dem en i taget under omrörning i den varma saften. (Var försiktigt över att inte ha för het vätska då gelatinbladen sätts i). Låt blandningen svalna lite. Häll vätskan i en tunn stråle i ostblandningen under omrörning. Häll blandningen över bottnet och låt stelna minst en timme.
Ovanpå:
2 dl rabarbersaft
1/2 dl socker
3 gelatinblad
Sätt gelatinbladen i kallt vatten för att mjukas upp.Värm rabarbersaften tills sockret löst upp. Krama ur gelatinbladen och lägg dem en i taget under omrörning i den varma saften. Häll den något svalnade saften över kakan med hjälp av en sked. Låt stelna i kallt minst 4 timmar helst över natten.
Som dekoration kokta rabarberbitar med gelésocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar