lördag 2 november 2013

Pumkin-Chocklate Torte

 Istället för en traditionell "Pumpkin pie" blev det en kaka med pumpa, choklad och kinuski till Halloween! Receptet hittade jag på Sprinkle Bakes blogg.

Började med att koka en burk med kondenserad mjölk i tre timmar för att få kinuskin till kakan. Enligt receptet skall man använda Dulce de Leche men detan vara svårt att hitta det, så det går riktigt bra med kinuski gjord på kondenserad mjölk.


Kakbotten:
250 g mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk soda
2 tsk "pumpkin pie spice"
1/2 tsk salt
200 g socker
115 g farinsocker
50 g olja
4 ägg
420 g pumpa pyre'
1 msk vaniljsocker

Blanda ihop mjölet, bakpulvret, soda, kryddor och salt. Blanda socker och olja, tillsätt sedan äggen ett i taget och vispa väl. Lägg i pumpan och vaniljsockret och blanda. Blanda sedan ner mjölblandingen, lite i taget. 
Dela smeten i två 20 mc stora formar och grädda kakan i 175 grader i ca 30 minuter. Låt kakorna sedan svalna helt och dela sedan dem i två delar.

Frosting:
113 g smör
53 g kakao
330 g florsocker
80 g mjölk
1 msk vaniljsocker

Smält smöret och blanda ner kakaon. Tillsätt florsockret och mjölken turvis, vispa väl.

Fyll kakan med kinuski och bred kakaokrämen på hela kakan och Dekorera med pecannötter och choklad.


Passligt till Halloween gjorde jag ett beställnings halsband med orange färgade tovade pärlor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar