tisdag 12 november 2013

Bostonkaka

Bakade bulla för en tid sedan och provade på att göra en Bostonkaka samtidigt


Bulladeg:

25 g jäst
2½ dl vatten
1 ägg
1 dl socker
½ msk kardemumma (om man vill ha mera smak skulle jag sätta 1-2 msk)
8 dl mjöl
100 g smör

Blanda jästen i fingervarmt vatten, Lägg i ägget sockret, kardemumman, smälta smöret och en del av mjölet. Knåda degen och lägg i mjölet lite i taget, tills degen låssnar från kanterna.
Lägg en duk på och låt jäsa.
Kavla ut till två fyrkanter och bred på mjukt smör, socker och kanel. Om man vill kan man även fylla med vaniljkräm eller tex äppelsylt. Jag satte ännu i lite vaniljkräm, men skulle ha kunna sätta riktigt mycket.
Rulla ihop degen och skär rullen i bitar. Lägg bitarna i en smord rund form med skärytan neråt/uppåt. Låt jäsa igen. Smörj bullen rikligt med ägg och sätt pärlsocker på.
Värm ugnen till 175 grader och grädda i ca 35 minuter.

 
När bullen har svalnat kan den dekoreras med glasyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar