Resultat blev helt ok, första plåten var inget att hänga i julgranen... om man inte då skulle ha hängt upp hela plåtpappret :) eftersom det inte gick att lossa dem från pappret utan att de sprack och gick sönder. Men andra och tredje plåten blev helt lyckade. Dessa alla plåtars macarons var gjorda av samma smet och alla var lika länge i ugnen!?! Så det måste ha berott på att den torkade för kort tid, som är ca 15 min eller att det fanns för många macarons på samma plåt, vet sen! ;)
164g äggvita
5,3 msk strösocker
133g mandelmjöl
266g florsocker
vaniljsocker
(hallonsirap, kakao)
Sikta mandelmjölet och florsockret i en skål.
Vispa äggvitan till skum, tillsätt sockret en sked i taget och vispa tills skummet blir hårt och glansigt.
Tillsätt (sikta i) mandelmjöls-florsocker blandningen . Vänd ner blandningen försiktigt. Tillsätt smaksättningen. Om smeten känns för hård, rör om en stund till. Spritsa ut på bakplåtspapper ca 2€ stora rundlar. Slå plåten i bordet så eventuella luftbubblor försvinner. Låt stå och "torka" minst en timme. Grädda i 150 grader ca 10 min.
Sen är det bara att fortsätta och prova på nytt, kanske det skulle bli av att prova med italiensk maräng bas till nästa sats?? Blir det redan på lördagskvällen när det igen gäller att hålla sig vaken, för att se hur team Ding-Dong klarar sig!?
:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar