lördag 19 oktober 2013

Chokladmoussekaka

Fick besök av två tjejer från Västanfjärd idag, eftersom de skulle fira tjejdag, då familjens pojkar var på jakt, så var det väl passande med chokladkaka. För choklad hör ju till då det firas tjejdag!


Chokladmoussekaka:

Bottnet är den gamla bekanta.

Fyllningen består av tre olika moussen. Mörk-, mint- och vitchoklad mousse.


3 gelatinblad
140 g choklad
200 g naturell färskost
3 dl grädde
2 msk Socker
Mjölk

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Smält chokladen. Låt chokladen svalna något. Blanda färskosten med den smälta chokladen, rör ordentligt ihop dem. Vispa grädden med sockret. Värm en skvätt mjölk i micron. Akta att mjölken inte blir för het. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner ett i taget i den varma mjölken. Häll sedan mjölken i ett tunt band i choklad-ostblandningen och rör om hela tiden. Blanda ordentligt. Vänd sedan ner den vispade grädden. Blanda försiktigt så att blandningen förblir fluffig.
Gjorde en sats med mörkchoklad och en med vitchoklad.

Lägg kakbottnet i en lika stor form med löstagbar kant. Lägg i 2/3 av mörkchokladmoussen och ställ formen i kylen. Sätt ca 5-6 droppar pepparmynsolja i resterande moussen och vänta 1/2- 1h tills moussen i formen stelnat. Lägg sedan mintmousse i formen. Vänta igen några timmar eller till följande dag för att flytta kakan till en större form. Ställ kakan i mitten av den större formen och häll vitchokladmousse runt kanterna och ovanpå. Låt kakan stelna i kylen några timmar.

Dekorerade med ananaskörsbärs, hallonsirap och vitchoklad.




Tack Petra och Sonja för det trevliga sällskapet och den fina blomman!!

1 kommentar:

  1. Hörde om att de var på väg. Ser ut som en supergod kaka. De åt säkerligen med god aptit? :)
    /Malin

    SvaraRadera