söndag 6 oktober 2013

Äppel-hallonkaka

Äppel-hallonkaka 

6-8 äppel
1 dl hallon
2 msk socker
1 msk vatten 

Skala och bita hälften av äpplena och sätt dem i en kastrull. Sätt i hallonen och koka allt mjukt. 
150 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl turkisk yoghurt

Rör ihop sockret och äggen med tex trägaffel och tillägg svalt smält smör.  Blanda torra ingredienserna i en skild skål. Blanda de torra ingredienserna och yoghurten ner i ägg-socker-smör blandningen. 

Smörj en form med löstagbara kanter, 20 cm. Häll hälften av smeten i formen och ovanpå äppel-hallonblandningen. Täck sedan med resten av smeten. Skala resterande äpplen och skiva dem. Lägg äppelskivorna överst och smaksätt med socker och kanel.

Grädda i 175 grader i ca 1h och servera med vispad grädde smaksatt med vanilj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar