lördag 24 augusti 2013

Italiensk citronpaj


En ostkaka smaksatt med citron

Pajskalet blev faktist denna gång från butikens frysdisk. använde mig av bladdeg. Kavla degen till en stor platta och lägg i en form med höga kanter. Skär inte bort kanterna som går över.
 
 
250 g ricottaost
250 g mascarponeost
1 citron (rivet skal och saft)
1½ dl socker
6 ägg
 
Vispa äggvitorna och halva sockret vitt och hårt. Vispa i en annan skål äggulorna, osten, citronen och halva sockret. Vänd sedan äggvitan försiktigt i smeten. Häll över i formen och vänd över kanterna på fyllningen. Pensla äggula på degen och lägg i en ugn på 175 grader ca 40 minuter.
Låt svalna och servera färska bär till.
 

 
 Denna paj får åka med till Ekenäs idag... niin toivottavasti maistuu Alli!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar