fredag 1 mars 2013

Semester tårta - Choklad tårta



Nästa vecka är det (äntligen) dags för semester! Det är bra att få lite paus då å då.
Hade en idé på en tårta med mina två favorit "saker" ... Sommar & choklad!! Nu blev det passligt att fixa en till mina arbetskamrater, alltså då blir det en semester tårta.







Det blev en tårta med chokladbotten (recept här) fylld med mörkchoklad- och vitchokladmousse samt persikobitar. Utanpå blev det sommar, alltså jordgubbar och grädde.

Bottnet blev mycket kompakt och helt annorlunda än tårtbottnen jag vanligen brukar göra, vilket brukar vara lätt och "fluffigt". Detta choko botten vägde massor, men mycket enklare att dela/skära och hantera.

Bakade bottnet på onsdag och på torsdag var det dags att göra fyllningarna samt slutföra allt. Det är enklast att bygga tårtan i samma form man gjort bottnet och sedan låta den stå i press en god stund före man dekorerar tårtan.

Sedan är det intressant att se hur grädden vill bete sig denna gång och hur spritsningen går. För att jordgubbarna inte skall bli dåliga tills imorgon satte jag gelé gjort på gelésocker. Var förvånad hur mycket dessa spanska jordgubbar doftade och smakade.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar