söndag 17 mars 2013

Cupcakes och marsipan dekorationer

Tänkte att det var dags att prova på att arbeta med marsipan och göra dekorationer

 





Till det passade jag på att göra olika muffins och cupcakes. Gamla bekanta morotsmuffins, ett annat gammalt recept på americanska cupcakes och en ny bekant brownie muffins . Amerikanska cupcakesen blev smaksatta med hallonyoughurt och de blev i mini format (alltså samma storlek som de andra "vanliga" muffinsarna :) ).



Dekorationerna blev de aktuella fåglarna- två olika Angry Birds samt blommor(var meningen att vara rosor) samt några fjärilar.



Det var svårt att få rätt tjocklek på marsipanen samt att få dem och torka på ett rätt sorts underlag, vilket jag märkte då den första blomman åkte/smälte ihop. :) utseendemessigt finns det mycket att förbättra, men är själv ganska nöjd för en förstagångare.

Använde som topping två olika Cream cheese frosting och Nutella frosting, vilken jag gjorde för första gången och den blev mycket lyckad. Föredrar nog Nutella frostingen över Ultimate choclat frosting, den med Nutella smakar mera samt blir "mjukare" på något sätt. För att få lite variation i det hela använde jag båda toppingarna för olika muffins, då att några morotsmuffins fick Nutella och vissa Cream cheese...


Morotsmuffins med en liten morot på







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar