lördag 8 mars 2014

Maräng-chokladmousse kaka

Kvinnodagen till ära blev det en maräng-chokladmousse med ljusröd marsipan.



Maräng
5 ägg
1/2 tsk salt
2,5 dl socker
1/2 msk vitvins vinäger 
2 msk vaniljsocker

Vispa äggvitan och saltet till hårt skum. Tillsätt hälften av sockret, vinäger och vaniljsockret, vispa till ett hårt skum. Lägg i resten av sockret och vispa till ett hårt skum.
Grädda i 150 grader ca 30 minuter och sedan 175 grader 30 minuter till.


Chokladmousse

4 dl grädde
400 g färskost
4 dl grädde
6 gelatinblad
300 g choklad
Mjölk

Smält chokladen och låt svalna lite. Rör ner färskosten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm lite mjölk och lägg i gelatinbladen och häll ner blandningen i choklad blandningen. Vispa grädden. Vänd ner grädden i chokladblandningen. 


Lägg den ena marängen till botten i en form med löstagbar kant och häll på chokladmoussen. Låt stå i kallt några timmar eller över natten.
Andra marängen blir till ett lock och marsipan till kant.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar