Maräng
5 ägg
1/2 tsk salt
2,5 dl socker
1/2 msk vitvins vinäger
2 msk vaniljsocker
Vispa äggvitan och saltet till hårt skum. Tillsätt hälften av sockret, vinäger och vaniljsockret, vispa till ett hårt skum. Lägg i resten av sockret och vispa till ett hårt skum.
Grädda i 150 grader ca 30 minuter och sedan 175 grader 30 minuter till.
Chokladmousse
4 dl grädde
400 g färskost
4 dl grädde
6 gelatinblad
300 g choklad
Mjölk
Smält chokladen och låt svalna lite. Rör ner färskosten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm lite mjölk och lägg i gelatinbladen och häll ner blandningen i choklad blandningen. Vispa grädden. Vänd ner grädden i chokladblandningen.
Lägg den ena marängen till botten i en form med löstagbar kant och häll på chokladmoussen. Låt stå i kallt några timmar eller över natten.
Andra marängen blir till ett lock och marsipan till kant.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar