Botten:
200 g digestivekex
110 g smör
Digestivekexen är ganska enkla att smula sönder för hand tillika man sätter dem i en påse. Sen mosade jag lite mera med en mortel (eller sätt allt i en mixer). Blanda i smält smör. Tryck ut kexblandningen till en botten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 10 minuter.
Ostkrämen:
600 g färskost
2½ dl kvarg
1 dl socker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vitchoklad
1 1/2 dl blåbär (jag använde nog lite mindre och borde ha satt mera)
Vispa osten och kvargen krämig. Smält chokladen. Blanda i sockret, majsstärkelsen och vaniljsockret. Vispa sedan ner äggen, etti taget och häll i sedan grädden. Häll i den smälta chokladen. Häll smäten i formen med det förgräddade bottnet och strö över blåbär. Grädda kakan i 175 grader ca 40-50 minuter och stäng sedan av ugnen och låt kakan vara kvar i 30 minuter. Blir kakan gyllenbrun före tiden är slut kan man täcka den med folie.
Låt kakan kallna före servering. Helst skall den vara kylskåpskall.
Enjoy!
Receptet är från Leila.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar