måndag 30 september 2013

35års bröllopsdags tårta

Fick en beställning till 35 års bröllopsdags tårta och motivet skulle vara en brandbil. Den andra är då suprise suprise brandman till yrket.Men sedan finns det lilla dilemmat att den som få kakan tycker om marsipan täckta tårtor medan den som ger denna tycker om gräddtårtor... Det blev snabbt fixat med att jag gjorde som en överraskning en gräddtårta.
Brandbilen består av chokladkaka fylld med chokladmousse, citronkräm och persika samt spacklad med Ahlgrensbilarmousse.


Denna kaka gick då till sjuksötaren... chokladkaka med chokladmousse, citronkräm, Ahlgrensbilarmousse, hallonsylt och persikobitar. Och hela kakan och allt annat utom hjulen är marsipan.

Ville dekorera med något "sjukskötigt" och hade inte tid att göra själv utan kom på en briljanta idén på lördag morgon. Det var inte så enkelt att få köpa en plastspruta i stan... blev betjänad av en sur tant i apoteket och hon meddelade klart att de säljer inte sprutor på veckoslutet. Va?? Jag behövde då bara plastdelen... efter mycket övervägande och bedjande fick jag köpa min dekoration. :)


Passande åkte resterna av kakan till brandverket och ett gäng med glada brandmän!

Ahlgrensbilar mousse

3 dl grädde
60 g Ahlgrensbilar

Bilarna kan göras lite mjukare genom att värma dem en liten stund i mikron (småa stunder åt gången). Värm grädden och smält bilarna i grädden. Låt inte grädden koka. Rör om. Låt svalna i kylen, helst över natten. Vispa med elvisp till ett fluff. Passar bra att spackla kakor eller som fyllning.


Choklad mousse

2 dl grädde
150 g choklad
250 g mascarpone

Smält chokladen i grädden. Låt inte grädden koka, rör om då och då.
Låt svalna i kylen, helst över natten. Tillsätt mascarponen och vispa upp med elvispen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar